EA, Origin: @#%&* ???

Door mrtnptrs op vrijdag 28 december 2012 20:19 - Reacties (16)
Categorie: De computer, Views: 6.413

Er wordt de laatste tijd heel wat afgemekkert op fora en zo over de zoveelste ''slechte game,'' service of iets anders van bijv. EA. Mensen zijn volgens mij tegenwoordig als het om de computer gaat met steeds meer steeds minder tevreden. En oh wee als er een error verschijnt op je scherm! Dan wordt er eerst uitgebreid geklaagd op een forum hoe slecht de game(maker) wel niet is i.p.v. dat ze gewoon even Google gebruiken om de oplossing te vinden!

Gisteren kwam iemand aan met een paar problemen, ik ben namelijk actief op EA Answer HQ. Hij had niet goed gelezen dat hij geen cd-rom kocht maar een download, waar hij zeer ontevreden over was; kijk gewoon eerst goed op de site, daar staat het! Verder had hij ook nog een vaag probleem met Origin. Dit legt hij natuurlijk weer superonduidelijk uit, iets wat bijna altijd gebeurt.

Iedereen die tegenwoordig trouwens graag geholpen wil worden, post bijv. op EA Answer HQ zijn probleem. En ze geven je dan natuurlijk alle informatie die je wil hebben en vantevoren hebben ze ook allang gezocht met Google naar de oplossing. DUS NIET!

Ze geven het liefst zo weinig mogelijk informatie, maar jij moet hun wel zo goed mogelijk helpen. De meeste zijn zelfs te lui, sommige zien het wel echt over het hoofd, om de ''common problems'' topic te gaan lezen. Hier staat dan ook nog mooi het volgende bij: Read This Before Posting! En als je ze dan toch nog begint te helpen en je zegt bijvoorbeeld dat ze iets als administrator moeten uitvoeren, vragen ze nog doodleuk: ''hoe moet dat?'' Google is your best friend! En zo heb je er nog veel meer.

Mensen willen geholpen worden, maar als ze dan al zelf verrekte weinig moeite doen, waarom zouden wij hun dan helpen! De klant is koning, maar ze mogen zich ook wel eens een keer gedragen als een gewone burger.

Maar even terug naar die man met die paar problemen: stond er ook nog zo onbeschoft als maar kan dat hij ons 48 uur gaf om het op te lossen en anders wilde hij zijn geld terug! Ik heb hem goed advies gegeven, maar nog na 48 uur niks terug gehooord! Blaaskaak!

Verder zijn er ook nog mensen die bijv. EA vervloeken, omdat de internetsnelheid bij Origin niet superhoog is. Ik heb denk ik een nog slechtere snelheid als hun, woon buiten de bebouwde kom, dus dan moet hij gewoon maar geduld hebben! En dan weer gelijk zeggen dat hij teleurgesteld is in EA en dat hij nooit meer een game zal kopen die via Origin te downloaden is! Stuk ongeduld!

Als mensen beginnen te klagen over de slechte service moeten ze maar eerst een gaan kijken naar hun eigen nog slechtere service!

En er wordt ook vaak gepraat over die ene nieuwe game. Maar nee hoor, het was een totale flop en, zoals altijd, weer een grote mislukking. Dan zou ik zeggen, leg je kritiek uit en basta! Dan had je het maar niet moeten kopen! Je kunt in dat geval beter eerst wat research doen op het internet. Soms zijn er wel eens slechtere games, dat geef ik toe.

Maar mensen zijn tegenwoordig wel erg snel ontevreden: wat in 2009 een zeer knap staaltje werk was, steld anno 2012 in een keer niks meer voor! De game zou dan ''verouderd'' zijn en de graphics teleurstellend. Ik zou zeggen: kun jij het beter! Gamemakers moeten steeds meer op hun tenen gaan lopen, maar de klanten worden steeds ontevredener.

Er zijn uitzondering, maar ben ik nou de enige die er zo over denkt?

Edit (29 december, 21:00): wanneer ook vaak één iemand zegt dat ze slechte games/service leveren, reageert iedereen hierop en begint in een keer braaf ''ja'' te knikken. De meeste mensen die dit zeggen zijn eigenlijk vooral meelopers en laten zich eigenlijk beinvloeden. Als voorbeeld: als jij over je buurvrouw alleen maar slechte dingen hoort, dan ga je vaak ook automatisch slecht over haar denken. Hier zie je bijvoorbeeld iemand die die vooroordelen heeft, maar EA blijkt toch nog niet zo slecht te zijn! :)

Testers gezocht: CorsixTH

Door mrtnptrs op maandag 22 oktober 2012 22:03 - Reacties (6)
Categorie: CorsixTH, Views: 5.030

CorsixTH-logo

Test Manager

Ik ben sinds kort Test Manager bij het project CorsixTH. Dit project is bezig om een kloon te maken van het spel Theme Hospital, uitgekomen in 1997. Na meer als drie jaar klussen zitten inmiddels bijna alle functies uit het orginele spel in CorsixTH verwerkt. We zijn op dit moment druk met een website bezig die delen van de Google Code-pagina moet vervangen.

CorsixTH

In CorsixTH (en dus Theme Hospital) moet je een ziekenhuis runnen, het enige wat raar is, is dat de ziektes niet echt alledaags zijn. Denk hierbij aan onzichtbaarheid, alien DNA enz. :)

Dit spel is geschreven in Lua en C++. Zelf heb ik hier ook geen enige kennis van, dus maak je maar niet druk hierover. Je hebt verder de orginele bestanden van dit spel nodig om CorsixTH te kunnen spelen. En denk hierbij aan: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden! ;)

Hier kun je de meest gestelde vragen over het spel vinden. En hier is meer informatie te vinden over het spel zelf (gameplay enz.) En als laatste is hier de Wiki te vinden (alle info bijmekaar.)

Van dit spel is al een aantal keren een meukartikel geplaatst op Tweakers.net. Daarom denk ik dat een aantal van jullie wel ervaring zal hebben met dit spel.

Maar wat is nou mijn vraag:

Een aantal dagen voordat er officieel een nieuwe versie van het programma uitkomt, wordt er een soort RC verspreid onder de makers van het programma. Er zitten vaak vele weken tot maanden tussen een release, we zijn bezig om hier meer vaart mee te maken. En ik ben verantwoordelijk dat het testen goed verloopt. Ik moet zorgen dat er verschillende ''Test Procedures'' klaar staan, die mensen kunnen testen om te kijken of de desbetreffende bug er ook echt uit is. Verder moet natuurlijk het hele spel en vooral de installatiebestanden ook weer worden getest op verschillende besturingssystemen.

Dit kan ik natuurlijk niet alleen en daarom zoek ik hulp: Wie zou mij willen helpen met testen van CorsixTH? Dit is zowel vlak voor release (RC) als nu met de oorspronkelijke versie (vesie 0.10) als de Trunk.

Trunk

De Trunk zijn een soort nieuwe aanpassingen die mensen kunnen testen. Hiervoor moet je eerst de meest recente stabiele versie van CorsixTH installeren. Dit doe je door hier alle bestanden van CorsixTH te downloaden. Hierna moet je de Lua-map (C:\Program Files\CorsixTH) vervangen door de Lua map uit de Trunk.
Bij grotere aanpassingen in de Trunk zullen er meerdere bestanden vervangen moeten worden. Hier zal ik dan nog over berichten.


Testen

Wanneer je het spel opent kun je het beste de SDL-versie spelen, meer informatie hierover is hier te vinden.

Je moet dan als tester eventuele bugs of kleine foutjes melden in de Issue-tracker van CorsixTH. En praat hierbij in het Engels, want praktisch alle ontwikkelaars kunnen geen Nederlands! :) Kijk altijd eerst in de Issue-tracker of de bug ooit al een keer gemeld is, anders kunnen we natuurlijk wel aan de gang blijven.

Wanneer er een fout optreedt in het spel, loopt het spel meestal helemaal vast en kun je het spel het beste afsluiten met Taakbeheer. Zoek dan meer details op in het bestand Gamelog.txt (C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH) en vermeld de inhoud hiervan bij je bug-melding.

Er wordt ook regelmatig een reserve-kopie(C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH\Saves\Autosaves) opgeslagen van het spel waar je mee bezig was. Upload hiervan de meest recente(n), van voordat de error optrad, naar de Issue-tracker bij je bug-report. Eventueel kun je altijd nog een screenshot (PrintScreen of bijv. Snagit) toevoegen van het spel als dit relevant is.

Als je mee wilt helpen met testen moet je wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
-Enige ervaring hebben met CorsixTH. Is niet 100% verplicht, je kunt het nog leren.
-Minstens een beetje Engels kunnen om bugs te melden in de issue-tracker.
-Een flinke portie enthousiasme (naadzakelijk :)

We zoeken mensen met de volgende (bijna alle) besturingsstystemen:
-Windows XP
-Windows Vista
-Windows 7
-Windows 8
-Ubuntu (geef door welke versie je in dit geval gebruikt.)
-MacOSX (geef hiervan wederom door welke versie je gebruikt.)
-Linux


Extra tip bij het spelen en het testen van CorsixTH

In de locatie C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH staat ook het bestand Config.txt. Hierin staat het volgende:

-- Debug settings.
-- If set to true more detailed information will be printed in the terminal
-- and a debug menu will be visible.
debug = true
-- If set to true, the FPS, Lua memory usage, and entity count will be shown
-- in the dynamic information bar. Note that setting this to true also turns
-- off the FPS limiter, causing much higher CPU utilisation, but resulting in
-- more useful FPS values, as they are not artificially capped.
track_fps = true


Zet hier deze twee instellingen op true, zodat er een nieuw menu in het spel vrijkomt. Hiermee kun je o.a. cheaten. Dit is vooral handig voor het testen van het spel.


Mail me!

Zou je dit willen doen? Zou je ons willen helpen met het testen van vooral de RC, wanneer die uitkomt? Je wordt hierbij betaald in het plezier dat je iemand geeft bij het spelen van een fantastische en vooral ''Bug-loze'' game :) Stuur dan een mailtje naar maartenpeters{at}hotmail{punt}nl Vermeld hierbij op welke besturingssystemen je CorsixTH kunt testen en een kleine motivatie. Voor verdere vragen over het testen of over het spel zelf kun je me ook mailen.

Verder zoeken we ook nog mensen die kennis hebben van Lua en C++ en die mee zouden willen helpen om het spel verder te ontwikkelen. Zou je dit willen doen? Mail me dan!

De muis is broken: part 2

Door mrtnptrs op zondag 26 augustus 2012 20:00 - Reacties (19)
Categorie: De computer, Views: 6.830

Zie mijn vorige blogpost voor de problemen met mijn muis.

Inmiddels begint de muis steeds slechter te werken. Het klikken gaat steeds moeizamer, hij registreert soms niet dat ik klik. Selecteren is nog steeds een complete ramp en over het muiswieletje zal ik het ook maar niet over hebben.

Na de reactie van Gish ben ik eens gaan nadenken over het aanschaffen van een nieuwe muis. Wanneer ik gewoon die Zolid muis neem die nog in de kast ligt, heb ik over een jaar weer hetzelfde gedonder. Dus dat werd zoeken naar een Logitech muis.

Dus heb ik eens gekeken op Kijkshop.nl (waarom op deze site leg ik later in deze blogpost uit) naar een muis. En toen vond ik deze muis.

Mijn reddende engel?
De Logitech M235 draadloze muis die me van mijn ergenissen moet afhelpen :)

Maar waarom juist deze muis? Hier zijn de redenen:

-Deze muis is ten eerste niet al te duur, ik ga natuurlijk niet zoveel uitgeven aan een muis.
-Ik heb behoefte aan een basis-draadloze muis. Maar waarom dan? Dat zal ik even uitleggen: Wanneer er allemaal aparte knoppen aan de zijkant van de muis zitten, druk je hier wel eens vaak perongeluk op. En dan springt IE weer naar de vorige pagina! :( Dat schiet natuurlijk niet op. Een basismuis heeft alles wat ik wil.
-Omdat het een logitech-muis is, denk ik dat het langer mee zal gaan als de kapotte muis die ik nu heb. Dit omdat ik al een goede headset heb van Logitech. Logitech levert dus over het algemeen goede kwaliteit.
-Ik krijg een (beperkte) garantie van drie jaar.
-Er zit een aan/uit-knop op de muis en je kunt de muis in slaapstand zetten. Dit verlengt de accuduur. Ook zit er een batterijstatus lampje op om niet voor verrassingen te komen staan.

Maar waarom wil ik deze muis nou bij de Kijkshop kopen? Hier is het antwoord: Mijn vader heeft een pas van Freebees, waarbij hij iedere keer als hij tankt bij BP een beetje extra geld op deze pas komt te staan. En omdat mij vader veel rijd voor zijn werk is het tanken met deze auto voor hem gratis. Hij krijgt dus eigenlijk gratis tegoed op zijn Freebees-pas. En met Freebees kun je o.a. spullen kopen bij de Kijkshop. Valt het kwartje al? Dat is dus een muis voor niks! Dit hebben we ook al gedaan met een MP3-speler en dus de Logitech-headset.

Dus dat wordt morgen bellen naar het filiaal van Kijkshop in Uden en dan maar op hoop van zegen dat ze de muis daar al hebben liggen. Anders moet ik me nog een paar dagen achter de computer opvreten :)

Changelog:
• (20:10) De afbeelding van de muis is aangepast.
• (20:25) Redenen over aan/uit-knop, slaapstand, batterijstatus-lampje en de garantie toegevoegd.
• (21:08) Kleine verbeteringen toegevoegd.

De muis is broken! (UPDATE)

Door mrtnptrs op zondag 19 augustus 2012 15:12 - Reacties (30)
Categorie: De computer, Views: 12.841

Mijn muis, een mooie zwarte en draadloos Medion-muis. Alles leek goed te werken tot ongeveer een jaar terug. Ik had de muis toen al een tijdje.

Als eerste begat het muiswiel het. Het rolt nog wel, maar de computer geeft er geen reactie op. Het lijkt wel of dat het muiswieletje er een beetje los in zit. Als je er aan draait, voel je ook niet een beetje weerstand. Dit zou normaal toch altijd aanwezig moeten zijn. Waarschijnlijk is het gewoon slijtage. En zonder muiswieletje kan ik ook wel een computer besturen en internetten. Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt.

Maar het is wel erg toevallig dat hetzelfde probleem ook bij m'n vaders muis (Zolio) optreed. Hier doet het muiswieletje het ook niet meer en voel je ook geen weerstand.

Maar nu komt het ergste: Even later doet mijn muis nog iets vreemders. Het reageert soms niet meer op muisklikken, soms ziet hij één muisklik als twee muisklikken aan en een stukje tekst selecteren wordt je bijna onmogelijk gemaakt! Als je dan de linkermuisknop doet inouden om te selecteren, doet hij niks selecteren of maar een klein stukje van de hele tekst. En vaak is dit kleine stukje dan een woordje of alleen maar een zinsdeel. Maar na lang proberen lukt het selcteren vaak toch weer.

Ik heb het volgende al geprobeerd om de problemen te verhelpen:
-Batterijen vervangen. Ik heb er twee nieuwe, volle batterijen in gedaan. Het zijn geen oplaadbare batterijen.
-Ik heb de kleine USB-stick (''De ontvanger welke signalen van de muis aan de computer doorgeeft,'') al een aantal keren eruit gehaald en er opnieuw ingestoken.
-Ik heb het stuurprogramma er al een keer afgegooit en er weer opnieuw opgezet (via Windows apparaatbeheer.)
-Ik heb het orgine stuurprogramma van Medions site gedownload.
Zou ik willen zeggen, maar deze is onvindbaar!

Maar wanneer ik andere draadloze muizen aansluit treden deze problemen niet meer op. Dat wordt dus een nieuwe muis kopen!? :(

Edit: onderstaande reacties hebben het probleem niet opgelost. Mijn muis werkt dus nog steeds niet goed. Maar in IE 9 wordt dit denk ik ook veroorzaakt door de accelerators, dat irritante blauw-witte vakje dat tevoorschijn komt bij het selecteren van tekst. Is dit uit te schakelen? Ik kon hierover niks vinden via Google.

Edit 2:

Ik heb het toch gevonden via Google: http://social.technet.mic...7e-4518-807c-f2fe894a5728. Ik had op de verkeerde woorden gezocht.

HitmanPro: Exclusief interview met de maker!

Door mrtnptrs op dinsdag 10 juli 2012 15:04 - Reacties (26)
Categorie: Site, artikelen etc., Views: 6.557

Ik ben inmiddels druk bezig met een artikel, voor mijn site (www.windowscomputertips.tk,) over HitmanPro. Heel veel mensen kennen dit programma wel. De second-opinion anti-malware tool!

Het gaat een uitgebreid artikel worden waarin alle instellingen stap voor stap besproken worden. Ook heb ik het filmpje voor het artikel al af. Hier kun je het al vinden: http://www.youtube.com/watch?v=u6pgPRR5umM.

Ik ben het artikel aan het maken met hulp van Mark (Maker HitmanPro en directeur SurfRight) en zijn broer Erik Loman. Van Erik heb ik zelfs voor het artikel gratis een licentiecode ontvangen voor één jaar voor 5 computers! Het zijn gulle mensen en ze willen je maar al te graag helpen.

Ik heb Mark een aantal vragen gesteld (een soort interview.) Dit ga ik verwerken in het artikel. Mark heeft het zelfs toen hij op vakantie was de vragen beantwoord en heeft er maar liefst twee uur over gedaan! Maar je krijgt er dan ook hele uitgebreide antwoorden opgestuurd. Hier is een preview van het interiew (de twee belangrijkste vragen uit het interview:

Hoe en wanneer bent u op het idee gekomen om met HitmanPro te beginnen?

Ik ben in augustus 2004 op het idee van HitmanPro gekomen. Ik hielp een goede vriend van mij (tegenwoordig is hij mijn boekhouder) in de tuin rondom zijn huis in Duitsland. Hij had een tuinman uit Enschede die hem, net als ik, hielp met de aanleg van de tuin. Tijdens het tuinieren klaagde de tuinman over irritante pop-ups op zijn computer.

Destijds was ik systeembeheerder bij Strukton Systems en was elke maandag al druk met het opschonen van computers (ondanks dat ze beschermd waren met McAfee Antivirus). Spyware was aan de orde van de dag omdat het een categorie was dat niet door antivirussoftware werd behandeld. Ad-Aware, Spybot S&D etc. waren programma’s die hierdoor erg populair waren.

Omdat ik geen zin had om naast mijn werk, de mensen in de straat en mijn familie en hun kennissen telkens te bezoeken, vond ik het tijd worden om maar iets te gaan automatiseren (ik was dus gewoon lui). Toen we even pauze hielden van het tuinieren ben ik achter de computer gekropen van mijn boekhouder en heb ik met AutoIt in een uur tijd de voorloper van HitmanPro 1 gemaakt. Het haalde Ad-Aware en Spybot op van het internet, installeerde het en stuurde het aan. ’s Avonds heb ik er nog een uur of 2 aan gewerkt en stuurde het daarna naar de tuinman met het probleem. Twee dagen later melde hij mij dat hij van het probleem verlost was, de pop-ups. Zijn computer liep ook weer wat sneller zei hij.

Waarom de naam HitmanPro?

Ik dacht, ha, dat script werkt eigenlijk best goed. Na veel avondwerk had ik mijn script wat geperfectioneerd en uitgebreid met de aansturing van o.a. SpywareBlaster en CWShredder. Ik bedacht toen ook een naam voor het programma. Wie gaat je helpen als de politie (antivirussoftware) je niet meer kan helpen? Dan heb je de hulp nodig van een huurling. Ik kwam toen op de naam Hitman en voegde er later Pro aan toe, zodat gebruikers direct het idee hebben dat dit het juiste programma was.

Mijn Hitman Pro programma werd onbedoeld een succes nadat ik het op het forum van Tweakers had geplaatst. (Dit is het desbetreffende topic.) De mensen daar waren ook super-enthousiast. Ze vroegen of ik meer anti-spyware programma’s kon toevoegen, zoals een virusscanner. Ook vroegen de gebruikers om ondersteuning voor programma’s zoals SpySweeper.

De consumentenbond deed in 2005 een test van verschillende anti-spyware programma’s: nieuws: Consumentenbond: MS AntiSpyware beter dan Hitman Pro

Zonder dat ik het wist werd in november 2005 mijn programma door het TV-programma TROS Radar gebruikt om mensen in Nederland te informeren over het spyware-probleem. Spyware was nog steeds een categorie wat niet door antivirussoftware werd gevonden of verwijderd.

Eind 2005 werd het grootste Windows-lek aller tijden ontdekt: het WMF. De update van Microsoft bleef maar uit en ik besloot een tijdelijke hotfix van Ilfak Guilfanov toe te voegen. Hierdoor kreeg het programma nog meer faam.

Sinds 2012 hebben we de naam “Hitman Pro” veranderd in “HitmanPro”, dus zonder spatie.


Als iemand nog een idee heeft voor een vraag: Zeg het!

Edit:

Als reactie op GewoonWatSpulle:
''Zo dat is inderdaad lang geleden en om en nabij 2005 was het programma bij mij al exit wegens performance issues als ik het mij goed herinner. Tegenwoordig is het enige wat ik nog gebruik de standaard MS Security Essentials.''

Die performance issues zijn tegenwoordig helemaal voorbij en het programma werkt perfect. versie 3.5 was een compleet nieuw opgebouwde versie die o.a. de vele False Positives verhielp Je kunt het trouwens i.c.m. elk antivirusprogramma gebruiken en het wordt ook aangeraden om dit te doen.