De muis is broken: part 2

Door mrtnptrs op zondag 26 augustus 2012 20:00 - Reacties (19)
Categorie: De computer, Views: 6.504

Zie mijn vorige blogpost voor de problemen met mijn muis.

Inmiddels begint de muis steeds slechter te werken. Het klikken gaat steeds moeizamer, hij registreert soms niet dat ik klik. Selecteren is nog steeds een complete ramp en over het muiswieletje zal ik het ook maar niet over hebben.

Na de reactie van Gish ben ik eens gaan nadenken over het aanschaffen van een nieuwe muis. Wanneer ik gewoon die Zolid muis neem die nog in de kast ligt, heb ik over een jaar weer hetzelfde gedonder. Dus dat werd zoeken naar een Logitech muis.

Dus heb ik eens gekeken op Kijkshop.nl (waarom op deze site leg ik later in deze blogpost uit) naar een muis. En toen vond ik deze muis.

Mijn reddende engel?
De Logitech M235 draadloze muis die me van mijn ergenissen moet afhelpen :)

Maar waarom juist deze muis? Hier zijn de redenen:

-Deze muis is ten eerste niet al te duur, ik ga natuurlijk niet zoveel uitgeven aan een muis.
-Ik heb behoefte aan een basis-draadloze muis. Maar waarom dan? Dat zal ik even uitleggen: Wanneer er allemaal aparte knoppen aan de zijkant van de muis zitten, druk je hier wel eens vaak perongeluk op. En dan springt IE weer naar de vorige pagina! :( Dat schiet natuurlijk niet op. Een basismuis heeft alles wat ik wil.
-Omdat het een logitech-muis is, denk ik dat het langer mee zal gaan als de kapotte muis die ik nu heb. Dit omdat ik al een goede headset heb van Logitech. Logitech levert dus over het algemeen goede kwaliteit.
-Ik krijg een (beperkte) garantie van drie jaar.
-Er zit een aan/uit-knop op de muis en je kunt de muis in slaapstand zetten. Dit verlengt de accuduur. Ook zit er een batterijstatus lampje op om niet voor verrassingen te komen staan.

Maar waarom wil ik deze muis nou bij de Kijkshop kopen? Hier is het antwoord: Mijn vader heeft een pas van Freebees, waarbij hij iedere keer als hij tankt bij BP een beetje extra geld op deze pas komt te staan. En omdat mij vader veel rijd voor zijn werk is het tanken met deze auto voor hem gratis. Hij krijgt dus eigenlijk gratis tegoed op zijn Freebees-pas. En met Freebees kun je o.a. spullen kopen bij de Kijkshop. Valt het kwartje al? Dat is dus een muis voor niks! Dit hebben we ook al gedaan met een MP3-speler en dus de Logitech-headset.

Dus dat wordt morgen bellen naar het filiaal van Kijkshop in Uden en dan maar op hoop van zegen dat ze de muis daar al hebben liggen. Anders moet ik me nog een paar dagen achter de computer opvreten :)

Changelog:
• (20:10) De afbeelding van de muis is aangepast.
• (20:25) Redenen over aan/uit-knop, slaapstand, batterijstatus-lampje en de garantie toegevoegd.
• (21:08) Kleine verbeteringen toegevoegd.

Volgende: Testers gezocht: CorsixTH 10-'12 Testers gezocht: CorsixTH
Volgende: De muis is broken! (UPDATE) 08-'12 De muis is broken! (UPDATE)

Reacties


Door Tweakers user po1son, zondag 26 augustus 2012 20:28

Lekker muisje dat hoor. Heel populair.

Ligt redelijk goed in de hand, maar is best wel klein, voor sommigen is dat niet zo fijn.
Verder heel robuust en simpel :).

Helaas moet ik je wel heel erg uitlachen. Je moet je schamen. Internet Explorer? Echt waar? En dat op tweakers o.O. En dan verander je toch gewoon de instelling van de muis dat dat niet meer gebeurt?:S

Door Tweakers user swartzkip, zondag 26 augustus 2012 20:31

Je kunt ook de bestaande muis open schroeven en het plastic pootje dat op het knopje op de printplaat drukt even goed bekijken. Waarschijnlijk is er een groefje in gesleten, hierdoor komt de klik niet altijd aan. Even het pootje vijlen/schuren tot he groefje weg is en de muis kan wellicht weer een jaar mee.

Dit was bij mijn Razor muis namelijk het geval.

Door Tweakers user mrtnptrs, zondag 26 augustus 2012 20:52

Ik koop gewoon een nieuwe, deze muis is gewoon versleten.

Door Tweakers user kmsch, zondag 26 augustus 2012 21:09

mrtnptrs schreef op zondag 26 augustus 2012 @ 20:52:
Ik koop gewoon een nieuwe, deze muis is gewoon versleten.
Dat, wat een herrie om een muis.

Was het nou een of andere hyper-flitse lasermuis van 70 ballen geweest, ok. Ben je zo extreem aan deze gehecht ofzo? :P

[Reactie gewijzigd op zondag 26 augustus 2012 21:09]


Door Tweakers user SanderL, zondag 26 augustus 2012 21:27

koeny 3 schreef op zondag 26 augustus 2012 @ 21:09:
[...]


Dat, wat een herrie om een muis.

Was het nou een of andere hyper-flitse lasermuis van 70 ballen geweest, ok. Ben je zo extreem aan deze gehecht ofzo? :P
True, er gaat dagelijks wel iets kapot. Om daar nu al meerdere blogposts over te maken... :O
Jezus, koop gewoon 'n andere zůnder knoppen dan, als dat je irriteert.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 26 augustus 2012 21:33

Gebruik hier al jaren verschillende logitech muizen en bij een goed vormgegeven muis zal je nooit zomaar per ongeluk de navigatieknoppen indrukken. Als je dat doet, dan houd je de muis gewoon verkeerd vast. Het risico op zo een misklik is trouwens net iets groter bij de goedkopere muizen. Wil je een degelijke muis, geef dan wat meer uit. Navigatieknoppen zijn nog zo handig en aangezien je een muis zoveel vastneemt op een dag is een beetje comfort netjes meegenomen.

* Blokker_1999 uses a performance MX, an MX900 and an MX1000

[Reactie gewijzigd op zondag 26 augustus 2012 21:37]


Door Tweakers user sypie, zondag 26 augustus 2012 21:54

Net gisteren een Apple Mighty Mouse de prullenbak in gekieperd. Had het ding netjes open gemaakt maar kon op eBay en andere websites geen reserve scrollballetje vinden (die was echt beschadigd). Dan maar weg... Jammer de bammer dan.

Door Tweakers user Gish, zondag 26 augustus 2012 21:55

po1son schreef op zondag 26 augustus 2012 @ 20:28:
Lekker muisje dat hoor. Heel populair.

Ligt redelijk goed in de hand, maar is best wel klein, voor sommigen is dat niet zo fijn.
Verder heel robuust en simpel :).

Helaas moet ik je wel heel erg uitlachen. Je moet je schamen. Internet Explorer? Echt waar? En dat op tweakers o.O. En dan verander je toch gewoon de instelling van de muis dat dat niet meer gebeurt?:S
Inderdaad, een vrij kleine muis. Ongeveer vergelijkbaar met m'n Anywhere MX die ik alleen bij m'n laptopje gebruik omdat hij zo lekker handzaam is. Als ik daadwerkelijk 'aan het werk' ga met die muis heb ik na verloop van tijd last van mijn hand. Als je een wat grotere hand hebt wil ik je deze muis sterk afraden als je lange sessies achter je PC hebt. Bij m'n Performance MX heb ik namelijk nergens last van. Je hoeft niet meteen heel veel uit te geven, want er zijn volgensmij ook nog wel MX500/510 opvolgers te koop voor enkele tientallen euro's.

Enneh, IE? Sinds Windows 8 ben ik ook weer terug bij IE. Om het simpele feit dat 'ie het beste is geintergreerd in Metro en verder een prima browser is.

Door Tweakers user jcvjcvjcvjcv, maandag 27 augustus 2012 01:09

En omdat mij vader veel rijd voor zijn werk is het tanken met deze auto voor hem gratis.
Uh?


Door Tweakers user mrtnptrs, maandag 27 augustus 2012 06:49

Kijk daarmee kun je de slimme onderscheiden!

Door Tweakers user Cyphax, maandag 27 augustus 2012 08:58

Ik heb van Logitech een half jaartje geleden deze muis gekregen omdat de ontvanger van mijn vorige (oude) muis niet meer goed werkte (slecht contact). Na deze bizarre (goede) service blijf ik iig Logitechmuizen kopen.
Maargoed, genoeg reclame voor de klantenservice van Logitech: ik vind het een hele fijne muis. Voor zo'n compacte muis dan. Ik heb 'm altijd in de laptoptas maar voor dagelijks gebruik heb ik liever een full-size muis.

Door Tweakers user Thedr, maandag 27 augustus 2012 09:54

Fijn muisje! M'n vriendin heeft deze nu een tijdje en bevalt prima. Ze is te lui om em met 't schakelaartje uit te zetten, maar hij gaat al een paar maanden mee op dezelfde batterij :)
Getriggerd door je opmerking dat je naar de KS in Uje gaat: * Thedr zwaait vanuit het dorpje aan de andere kant van de Noordstraat :w (wonen m'n ouders nog en kom ik ook vandaan)

Door Tweakers user Crazymonkey, maandag 27 augustus 2012 12:14

Deze heb ik al een jaar of 2 ingebruik,Marathon 705

Door Tweakers user Jeroenneman, maandag 27 augustus 2012 12:29

Het ergste nadeel aan het kopen van een goede muis is dat je daarna pas merkt hoe bagger de muizen op werk/school zijn.

Van die cheapo Dell muizen, daar kan ik dus echt niet meer fijn mee werken na een MX518 gewend te zijn. Kostte maar 25 euro, maar het maakt een wereld van verschil.

Door wesley, maandag 27 augustus 2012 12:40

sypie schreef op zondag 26 augustus 2012 @ 21:54:
Net gisteren een Apple Mighty Mouse de prullenbak in gekieperd. Had het ding netjes open gemaakt maar kon op eBay en andere websites geen reserve scrollballetje vinden (die was echt beschadigd). Dan maar weg... Jammer de bammer dan.
Scrollballetje????
Bestaan die nog??
Lasermuis + staart ftw :D

Door Tweakers user mrtnptrs, maandag 27 augustus 2012 15:35

Hoe groot is deze muis dan? Is deze dan zo klein?

Door Tweakers user Gish, maandag 27 augustus 2012 20:23

wesley schreef op maandag 27 augustus 2012 @ 12:40:
[...]


Scrollballetje????
Bestaan die nog??
Lasermuis + staart ftw :D
Scrollballetje, das heel wat anders dan een gewoon 'balletje' hoor ;)

Door Tweakers user keejoz, woensdag 29 augustus 2012 15:29

Maar waarom juist deze muis? Hier zijn de redenen:

-Deze muis is ten eerste niet al te duur, ik ga natuurlijk niet zoveel uitgeven aan een muis.
Wat? Een muis is (naast je monitor & toetsenbord) een van de BELANGRIJKSTE accessoires. Je gebruikt ze elke dag uren aan een stuk - dan wil je een goede muis die goed in de hand ligt en ervoor zorgt dat je later geen last hebt van RSI of iets dergelijks.

Vb: een MX518 kan je al krijgen voor §25 en gaat (in mijn geval) al 4 jaar mee. §25 in 4 jaar tijd is helemaal niet duur. Er zijn draadloze varianten van dit model maar die ken ik niet meteen uit m'n hoofd.

Reageren is niet meer mogelijk