Testers gezocht: CorsixTH

Door mrtnptrs op maandag 22 oktober 2012 22:03 - Reacties (6)
Categorie: CorsixTH, Views: 4.793

CorsixTH-logo

Test Manager

Ik ben sinds kort Test Manager bij het project CorsixTH. Dit project is bezig om een kloon te maken van het spel Theme Hospital, uitgekomen in 1997. Na meer als drie jaar klussen zitten inmiddels bijna alle functies uit het orginele spel in CorsixTH verwerkt. We zijn op dit moment druk met een website bezig die delen van de Google Code-pagina moet vervangen.

CorsixTH

In CorsixTH (en dus Theme Hospital) moet je een ziekenhuis runnen, het enige wat raar is, is dat de ziektes niet echt alledaags zijn. Denk hierbij aan onzichtbaarheid, alien DNA enz. :)

Dit spel is geschreven in Lua en C++. Zelf heb ik hier ook geen enige kennis van, dus maak je maar niet druk hierover. Je hebt verder de orginele bestanden van dit spel nodig om CorsixTH te kunnen spelen. En denk hierbij aan: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden! ;)

Hier kun je de meest gestelde vragen over het spel vinden. En hier is meer informatie te vinden over het spel zelf (gameplay enz.) En als laatste is hier de Wiki te vinden (alle info bijmekaar.)

Van dit spel is al een aantal keren een meukartikel geplaatst op Tweakers.net. Daarom denk ik dat een aantal van jullie wel ervaring zal hebben met dit spel.

Maar wat is nou mijn vraag:

Een aantal dagen voordat er officieel een nieuwe versie van het programma uitkomt, wordt er een soort RC verspreid onder de makers van het programma. Er zitten vaak vele weken tot maanden tussen een release, we zijn bezig om hier meer vaart mee te maken. En ik ben verantwoordelijk dat het testen goed verloopt. Ik moet zorgen dat er verschillende ''Test Procedures'' klaar staan, die mensen kunnen testen om te kijken of de desbetreffende bug er ook echt uit is. Verder moet natuurlijk het hele spel en vooral de installatiebestanden ook weer worden getest op verschillende besturingssystemen.

Dit kan ik natuurlijk niet alleen en daarom zoek ik hulp: Wie zou mij willen helpen met testen van CorsixTH? Dit is zowel vlak voor release (RC) als nu met de oorspronkelijke versie (vesie 0.10) als de Trunk.

Trunk

De Trunk zijn een soort nieuwe aanpassingen die mensen kunnen testen. Hiervoor moet je eerst de meest recente stabiele versie van CorsixTH installeren. Dit doe je door hier alle bestanden van CorsixTH te downloaden. Hierna moet je de Lua-map (C:\Program Files\CorsixTH) vervangen door de Lua map uit de Trunk.
Bij grotere aanpassingen in de Trunk zullen er meerdere bestanden vervangen moeten worden. Hier zal ik dan nog over berichten.


Testen

Wanneer je het spel opent kun je het beste de SDL-versie spelen, meer informatie hierover is hier te vinden.

Je moet dan als tester eventuele bugs of kleine foutjes melden in de Issue-tracker van CorsixTH. En praat hierbij in het Engels, want praktisch alle ontwikkelaars kunnen geen Nederlands! :) Kijk altijd eerst in de Issue-tracker of de bug ooit al een keer gemeld is, anders kunnen we natuurlijk wel aan de gang blijven.

Wanneer er een fout optreedt in het spel, loopt het spel meestal helemaal vast en kun je het spel het beste afsluiten met Taakbeheer. Zoek dan meer details op in het bestand Gamelog.txt (C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH) en vermeld de inhoud hiervan bij je bug-melding.

Er wordt ook regelmatig een reserve-kopie(C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH\Saves\Autosaves) opgeslagen van het spel waar je mee bezig was. Upload hiervan de meest recente(n), van voordat de error optrad, naar de Issue-tracker bij je bug-report. Eventueel kun je altijd nog een screenshot (PrintScreen of bijv. Snagit) toevoegen van het spel als dit relevant is.

Als je mee wilt helpen met testen moet je wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
-Enige ervaring hebben met CorsixTH. Is niet 100% verplicht, je kunt het nog leren.
-Minstens een beetje Engels kunnen om bugs te melden in de issue-tracker.
-Een flinke portie enthousiasme (naadzakelijk :)

We zoeken mensen met de volgende (bijna alle) besturingsstystemen:
-Windows XP
-Windows Vista
-Windows 7
-Windows 8
-Ubuntu (geef door welke versie je in dit geval gebruikt.)
-MacOSX (geef hiervan wederom door welke versie je gebruikt.)
-Linux


Extra tip bij het spelen en het testen van CorsixTH

In de locatie C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\CorsixTH staat ook het bestand Config.txt. Hierin staat het volgende:

-- Debug settings.
-- If set to true more detailed information will be printed in the terminal
-- and a debug menu will be visible.
debug = true
-- If set to true, the FPS, Lua memory usage, and entity count will be shown
-- in the dynamic information bar. Note that setting this to true also turns
-- off the FPS limiter, causing much higher CPU utilisation, but resulting in
-- more useful FPS values, as they are not artificially capped.
track_fps = true


Zet hier deze twee instellingen op true, zodat er een nieuw menu in het spel vrijkomt. Hiermee kun je o.a. cheaten. Dit is vooral handig voor het testen van het spel.


Mail me!

Zou je dit willen doen? Zou je ons willen helpen met het testen van vooral de RC, wanneer die uitkomt? Je wordt hierbij betaald in het plezier dat je iemand geeft bij het spelen van een fantastische en vooral ''Bug-loze'' game :) Stuur dan een mailtje naar maartenpeters{at}hotmail{punt}nl Vermeld hierbij op welke besturingssystemen je CorsixTH kunt testen en een kleine motivatie. Voor verdere vragen over het testen of over het spel zelf kun je me ook mailen.

Verder zoeken we ook nog mensen die kennis hebben van Lua en C++ en die mee zouden willen helpen om het spel verder te ontwikkelen. Zou je dit willen doen? Mail me dan!

Volgende: EA, Origin: @#%&* ??? 12-'12 EA, Origin: @#%&* ???
Volgende: De muis is broken: part 2 08-'12 De muis is broken: part 2

Reacties


Door Tweakers user mrtnptrs, dinsdag 23 oktober 2012 07:49

Ik heb wat info toegevoegd over de debug-optie aan deze blogpost.

Door Tweakers user Mad-Monkey, woensdag 24 oktober 2012 14:02

welke aantallen en wat voor duur schat je het testwerk in. dat zal misschien wel wat mensen interesseren :)

Door Tweakers user mrtnptrs, woensdag 24 oktober 2012 16:09

We zoeken zoveel mogelijk mensen. Als je wilt testen moet je gewoon het spel installeren en starten. Start het spel goed en kun je het gewoon spelen? Dan is het testen klaar. De duur is o.a. afhankeijk van de hoeveelheid geld die je hebt en zo. Voor het testen is het dus handig om dit o.a. te manipuleren, zodat alles wat sneller gaat.

Verder zal ik een aantal Test Procedures meeleveren die je kunt testen, dit duurt maar een aantal minuten.

Door Tweakers user mrtnptrs, woensdag 24 oktober 2012 16:17

Weet iemand trouwens waar ik deze ''oproep'' op het forum zou kunnen zetten, zonder dat deze binnen twee uur op slot is?

Door Tweakers user muppet99, maandag 29 oktober 2012 13:27

Overleg even met de moderators. Hier zullen ze vast wel een leuk topic voor kunnen maken. mijn vraag aan jou: Wordt dit open source of is er straks een geldbedrag gekoppeld aan het spelen? Want dan kan ik mijzelf wel voorstellen dat het topic weer dicht moet (verkapte reclame)

Door stalmanite, donderdag 1 november 2012 15:02

Linux is geen besturingssysteem

Reageren is niet meer mogelijk