EA, Origin: @#%&* ???

Door mrtnptrs op vrijdag 28 december 2012 20:19 - Reacties (16)
Categorie: De computer, Views: 5.439

Er wordt de laatste tijd heel wat afgemekkert op fora en zo over de zoveelste ''slechte game,'' service of iets anders van bijv. EA. Mensen zijn volgens mij tegenwoordig als het om de computer gaat met steeds meer steeds minder tevreden. En oh wee als er een error verschijnt op je scherm! Dan wordt er eerst uitgebreid geklaagd op een forum hoe slecht de game(maker) wel niet is i.p.v. dat ze gewoon even Google gebruiken om de oplossing te vinden!

Gisteren kwam iemand aan met een paar problemen, ik ben namelijk actief op EA Answer HQ. Hij had niet goed gelezen dat hij geen cd-rom kocht maar een download, waar hij zeer ontevreden over was; kijk gewoon eerst goed op de site, daar staat het! Verder had hij ook nog een vaag probleem met Origin. Dit legt hij natuurlijk weer superonduidelijk uit, iets wat bijna altijd gebeurt.

Iedereen die tegenwoordig trouwens graag geholpen wil worden, post bijv. op EA Answer HQ zijn probleem. En ze geven je dan natuurlijk alle informatie die je wil hebben en vantevoren hebben ze ook allang gezocht met Google naar de oplossing. DUS NIET!

Ze geven het liefst zo weinig mogelijk informatie, maar jij moet hun wel zo goed mogelijk helpen. De meeste zijn zelfs te lui, sommige zien het wel echt over het hoofd, om de ''common problems'' topic te gaan lezen. Hier staat dan ook nog mooi het volgende bij: Read This Before Posting! En als je ze dan toch nog begint te helpen en je zegt bijvoorbeeld dat ze iets als administrator moeten uitvoeren, vragen ze nog doodleuk: ''hoe moet dat?'' Google is your best friend! En zo heb je er nog veel meer.

Mensen willen geholpen worden, maar als ze dan al zelf verrekte weinig moeite doen, waarom zouden wij hun dan helpen! De klant is koning, maar ze mogen zich ook wel eens een keer gedragen als een gewone burger.

Maar even terug naar die man met die paar problemen: stond er ook nog zo onbeschoft als maar kan dat hij ons 48 uur gaf om het op te lossen en anders wilde hij zijn geld terug! Ik heb hem goed advies gegeven, maar nog na 48 uur niks terug gehooord! Blaaskaak!

Verder zijn er ook nog mensen die bijv. EA vervloeken, omdat de internetsnelheid bij Origin niet superhoog is. Ik heb denk ik een nog slechtere snelheid als hun, woon buiten de bebouwde kom, dus dan moet hij gewoon maar geduld hebben! En dan weer gelijk zeggen dat hij teleurgesteld is in EA en dat hij nooit meer een game zal kopen die via Origin te downloaden is! Stuk ongeduld!

Als mensen beginnen te klagen over de slechte service moeten ze maar eerst een gaan kijken naar hun eigen nog slechtere service!

En er wordt ook vaak gepraat over die ene nieuwe game. Maar nee hoor, het was een totale flop en, zoals altijd, weer een grote mislukking. Dan zou ik zeggen, leg je kritiek uit en basta! Dan had je het maar niet moeten kopen! Je kunt in dat geval beter eerst wat research doen op het internet. Soms zijn er wel eens slechtere games, dat geef ik toe.

Maar mensen zijn tegenwoordig wel erg snel ontevreden: wat in 2009 een zeer knap staaltje werk was, steld anno 2012 in een keer niks meer voor! De game zou dan ''verouderd'' zijn en de graphics teleurstellend. Ik zou zeggen: kun jij het beter! Gamemakers moeten steeds meer op hun tenen gaan lopen, maar de klanten worden steeds ontevredener.

Er zijn uitzondering, maar ben ik nou de enige die er zo over denkt?

Edit (29 december, 21:00): wanneer ook vaak één iemand zegt dat ze slechte games/service leveren, reageert iedereen hierop en begint in een keer braaf ''ja'' te knikken. De meeste mensen die dit zeggen zijn eigenlijk vooral meelopers en laten zich eigenlijk beinvloeden. Als voorbeeld: als jij over je buurvrouw alleen maar slechte dingen hoort, dan ga je vaak ook automatisch slecht over haar denken. Hier zie je bijvoorbeeld iemand die die vooroordelen heeft, maar EA blijkt toch nog niet zo slecht te zijn! :)

De muis is broken: part 2

Door mrtnptrs op zondag 26 augustus 2012 20:00 - Reacties (19)
Categorie: De computer, Views: 6.505

Zie mijn vorige blogpost voor de problemen met mijn muis.

Inmiddels begint de muis steeds slechter te werken. Het klikken gaat steeds moeizamer, hij registreert soms niet dat ik klik. Selecteren is nog steeds een complete ramp en over het muiswieletje zal ik het ook maar niet over hebben.

Na de reactie van Gish ben ik eens gaan nadenken over het aanschaffen van een nieuwe muis. Wanneer ik gewoon die Zolid muis neem die nog in de kast ligt, heb ik over een jaar weer hetzelfde gedonder. Dus dat werd zoeken naar een Logitech muis.

Dus heb ik eens gekeken op Kijkshop.nl (waarom op deze site leg ik later in deze blogpost uit) naar een muis. En toen vond ik deze muis.

Mijn reddende engel?
De Logitech M235 draadloze muis die me van mijn ergenissen moet afhelpen :)

Maar waarom juist deze muis? Hier zijn de redenen:

-Deze muis is ten eerste niet al te duur, ik ga natuurlijk niet zoveel uitgeven aan een muis.
-Ik heb behoefte aan een basis-draadloze muis. Maar waarom dan? Dat zal ik even uitleggen: Wanneer er allemaal aparte knoppen aan de zijkant van de muis zitten, druk je hier wel eens vaak perongeluk op. En dan springt IE weer naar de vorige pagina! :( Dat schiet natuurlijk niet op. Een basismuis heeft alles wat ik wil.
-Omdat het een logitech-muis is, denk ik dat het langer mee zal gaan als de kapotte muis die ik nu heb. Dit omdat ik al een goede headset heb van Logitech. Logitech levert dus over het algemeen goede kwaliteit.
-Ik krijg een (beperkte) garantie van drie jaar.
-Er zit een aan/uit-knop op de muis en je kunt de muis in slaapstand zetten. Dit verlengt de accuduur. Ook zit er een batterijstatus lampje op om niet voor verrassingen te komen staan.

Maar waarom wil ik deze muis nou bij de Kijkshop kopen? Hier is het antwoord: Mijn vader heeft een pas van Freebees, waarbij hij iedere keer als hij tankt bij BP een beetje extra geld op deze pas komt te staan. En omdat mij vader veel rijd voor zijn werk is het tanken met deze auto voor hem gratis. Hij krijgt dus eigenlijk gratis tegoed op zijn Freebees-pas. En met Freebees kun je o.a. spullen kopen bij de Kijkshop. Valt het kwartje al? Dat is dus een muis voor niks! Dit hebben we ook al gedaan met een MP3-speler en dus de Logitech-headset.

Dus dat wordt morgen bellen naar het filiaal van Kijkshop in Uden en dan maar op hoop van zegen dat ze de muis daar al hebben liggen. Anders moet ik me nog een paar dagen achter de computer opvreten :)

Changelog:
• (20:10) De afbeelding van de muis is aangepast.
• (20:25) Redenen over aan/uit-knop, slaapstand, batterijstatus-lampje en de garantie toegevoegd.
• (21:08) Kleine verbeteringen toegevoegd.

De muis is broken! (UPDATE)

Door mrtnptrs op zondag 19 augustus 2012 15:12 - Reacties (30)
Categorie: De computer, Views: 12.011

Mijn muis, een mooie zwarte en draadloos Medion-muis. Alles leek goed te werken tot ongeveer een jaar terug. Ik had de muis toen al een tijdje.

Als eerste begat het muiswiel het. Het rolt nog wel, maar de computer geeft er geen reactie op. Het lijkt wel of dat het muiswieletje er een beetje los in zit. Als je er aan draait, voel je ook niet een beetje weerstand. Dit zou normaal toch altijd aanwezig moeten zijn. Waarschijnlijk is het gewoon slijtage. En zonder muiswieletje kan ik ook wel een computer besturen en internetten. Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt.

Maar het is wel erg toevallig dat hetzelfde probleem ook bij m'n vaders muis (Zolio) optreed. Hier doet het muiswieletje het ook niet meer en voel je ook geen weerstand.

Maar nu komt het ergste: Even later doet mijn muis nog iets vreemders. Het reageert soms niet meer op muisklikken, soms ziet hij één muisklik als twee muisklikken aan en een stukje tekst selecteren wordt je bijna onmogelijk gemaakt! Als je dan de linkermuisknop doet inouden om te selecteren, doet hij niks selecteren of maar een klein stukje van de hele tekst. En vaak is dit kleine stukje dan een woordje of alleen maar een zinsdeel. Maar na lang proberen lukt het selcteren vaak toch weer.

Ik heb het volgende al geprobeerd om de problemen te verhelpen:
-Batterijen vervangen. Ik heb er twee nieuwe, volle batterijen in gedaan. Het zijn geen oplaadbare batterijen.
-Ik heb de kleine USB-stick (''De ontvanger welke signalen van de muis aan de computer doorgeeft,'') al een aantal keren eruit gehaald en er opnieuw ingestoken.
-Ik heb het stuurprogramma er al een keer afgegooit en er weer opnieuw opgezet (via Windows apparaatbeheer.)
-Ik heb het orgine stuurprogramma van Medions site gedownload.
Zou ik willen zeggen, maar deze is onvindbaar!

Maar wanneer ik andere draadloze muizen aansluit treden deze problemen niet meer op. Dat wordt dus een nieuwe muis kopen!? :(

Edit: onderstaande reacties hebben het probleem niet opgelost. Mijn muis werkt dus nog steeds niet goed. Maar in IE 9 wordt dit denk ik ook veroorzaakt door de accelerators, dat irritante blauw-witte vakje dat tevoorschijn komt bij het selecteren van tekst. Is dit uit te schakelen? Ik kon hierover niks vinden via Google.

Edit 2:

Ik heb het toch gevonden via Google: http://social.technet.mic...7e-4518-807c-f2fe894a5728. Ik had op de verkeerde woorden gezocht.